Η αξία του Παουλίνιο τριπλασιάστηκε από το καλοκαίρι που μεταγράφηκε στην Μπαρτσελόνα

Η αξία του Παουλίνιο τριπλασιάστηκε

Η απόκτηση του Παουλίνιο από την Μπαρτσελόνα το περασμένο καλοκαίρι αντιμετωπίστηκε με αρκετά μεγάλη απάθεια. Παρόλα αυτά όμως ο Βραζιλιάνος με την μέχρι τώρα απόδοσή του στο πρώτο μισό του ισπανικού πρωταθλήματος, τριπλασίασε την αξία του στο «χρηματιστηριο» του ποδοσφαίρου, από τη στιγμή που μετακόμισε στο Camp Nou.

Παρά τις εξαιρετικές εμφανίσεις του στο κινεζικό πρωτάθλημα, πολλοί περίμεναν ότι ο Βραζιλιάνος μέσος θα δυσκολευόταν να προσαρμοστεί τόσο γρήγορα στο ιδιαίτερα απαιτητικό πρωτάθλημα της La Liga.

Στο σύντομο πέρασμά του από την Premier League, με την φανέλα της Τότεναμ, δεν μπόρεσε ποτέ να προσαρμοστεί στον αγγλικό τρόπο ζωής. Κάτι όμως που κατάφερε στην Ισπανία και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Ειναι άλλωστε γνωστό ότι το ισπανικό περιβάλλον ειναι πολύ πιο οικείο για τους Βραζιλιάνους από ότι το αγγλικό.

Τα 40 εκατομμύρια ευρώ που κόστισε στους μπλαουγκράνα η μεταγραφή του Παουλίνιο, ήταν κάτι που επίσης αντιμετωπίστηκε αρκετά δύσπιστα από πολλούς οι οποίοι αμφισβητούσαν εάν ο παίκτης άξιζε ένα τόσο μεγάλο ποσό. Ωστόσο με την απόδοσή του ο ποδοσφαιριστής έκανε την μεταγραφή του να μοιάζει με μια πολυ συμφέρουσα συμφωνία για τους Καταλανούς.

Πριν την άφιξή του στην Ισπανία η αξία του πρώην σταρ της Κορίνθιανς ήταν στα 15 εκατομμύρια ευρώ, κάτι που σημαινει ότι η Μπαρτσελόνα χρειάστηκε να δαπανήσει περισσότερα από τα διπλάσια χρήματα της πραγματικής του αξίας, ώστε να καταφέρει να τον φέρει στο Camp Nou.

Σύμφωνα με το Transfermarkt και μετα την ανανέωση των στοιχείων τους με την έλευση την νέας χρονιάς, η αξία πλέον του Παουλίνιο έφτασε στα 40 εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή σχεδόν τριπλασιάστηκε.

Η δουλειά που έχει κάνει από τη στιγμή της μεταγραφής του στην Μπαρτσελονα έχει επιφέρει τεράστια βελτίωση στην απόδοσή του και ειναι πλέον δεδομένο ότι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ερνέστο Βαλβέρδε. Κάτι που κατα πάσα πιθανότητα θα φανεί και μέσα στο γήπεδο, στο υπόλοιπο της φετινής σεζον οποτε και αναμένεται να αποτελέσει έναν από τους βασικούς ποδοσφαιριστές του καταλανικού συλλόγου.