Και όμως υπάρχει στην Ισπανία στατιστική κατηγορία που αφορά το σκοράρισμα και στην κορυφή της δεν βρίσκεται ούτε ο Μέσι ούτε ο Ρονάλντο

Το bet-gate βρήκε και σας παραθέτει ένα άκρως ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο που έρχεται από το ισπανικό πρωτάθλημα, κάτι που ομολογουμένως εκπλήσσει όποιον το διαβάζει για πρώτη φορά. Εμείς το βρήκαμε πολύ ενδιαφέρον και το μοιραζόμαστε μαζί σας.
Σύμφωνα λοιπόν με όσα έχουν συμβεί στο πρωτάθλημα της La Liga μέχρι στιγμής, στην κατηγορία της αποτελεσματικότητας των ποδοσφαιριστών που είναι ένας συνδυασμός της συμμετοχής στο σκοράρισμα και στις τελικές πάσες (ασίστ), ούτε ο Μέσι ούτε ο Ρονάλντο βρίσκονται στην κορυφή της λίστας.
Στην κορυφή της κατηγορίας του πιο αποτελεσματικού επιθετικά παίκτη βρίσκεται με ποσοστό 48% ο Aritz Aduriz της Μπιλμπάο, ο οποίος με 14 γκολ και 2 ασίστ έχει συνεισφέρει τα 16 από τα 33 συνολικά γκολ της ομάδας του.
Πίσω από αυτόν ακολουθούν ο Jose Luis Morales της Λεβάντε και ο Munir της Αλαβές με ποσοστό 44% αμφότεροι, τη στιγμή που ο Μέσι βρίσκεται στην πέμπτη θέση με 40% ο δε Ρονάλντο έρχεται μόλις 14ος με 29%.

Βέβαια θα πρέπει να τονίσουμε ότι η συγκεκριμένη κατηγορία είναι ένας συνδυασμός των γκολ και ασίστ των παικτών σε συνάρτηση με τα συνολικά γκολ των ομάδων τους. Οπότε είναι λογικό στις μεγάλες ομάδες που έχουν πολλούς ποιοτικούς ποδοσφαιριστές στο ρόστερ τους να υπάρχει και επιθετικός πλουραλισμός και το ατομικό ποσοστό του κάθε παίκτη να επηρεάζεται.

Αναλυτικά η λίστα με τους 10 πιο αποτελεσματικούς επιθετικά ποδοσφαιριστές της φετινής La Liga:

  1. Aritz Aduriz – Μπιλμπάο: 48% με 14 γκολ και 2 ασίστ
  2. Jose Luis Morales – Λεβάντε: 44% με 5 γκολ και 3 ασίστ
  3. Munir – Αλαβές: 44% με 4 γκολ και 3 ασίστ
  4. Gerard Moreno – Εσπανιολ: 43% με 6 γκολ και 0 ασίστ
  5. Messi – Barcelona: 41% με 18 γκολ και 5 ασίστ
  6. Jonathan Viera – Λας Παλμας: 41% με 2 γκολ και 5 ασίστ
  7. Bakambu – Βιγιαρεάλ: 40% με 14 γκολ και 0 ασίστ
  8. Aspas – Θέλτα: 40% με 10 γκολ και 2 ασίστ
  9. Stuani – Χιρόνα: 40% με 8 γκολ και 0 ασίστ
  10. Griezmann – Ατλετικο Μαδρίτης: 36% με 7 γκολ και 5 ασίστ