Η Μπαρτσελόνα θα πρέπει να κάνει νέο μεταγραφικό ρεκόρ προκειμένου να αποκτήσει τον Κουτίνιο

Το ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα για την απόκτηση του Βραζιλιάνου μέσου Philippe Coutinho ειναι δεδομένο. Όπως δεδομένη είναι και η πρόθεση της Λίβερπουλ να διατηρήσει τον ποδοσφαιριστή στο ρόστερ της.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα θα πρέπει να υπάρξει μια πολύ συμφέρουσα οικονομική πρόταση προς τον αγγλικό σύλλογο ώστε αυτός να συναινέσει στην μετακίνηση του παίκτη. Κάτι που στην πράξη σημαίνει ότι η Μπαρτσελόνα θα πρέπει να κάνει νέο μεταγραφικό ρεκόρ στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο, αν θέλει να έχει ελπίδες απόκτησης του ποδοσφαιριστή.

Στην Λίβερπουλ ανήκει πλέον εδώ και λίγες μέρες το ρεκόρ της πιο ακριβής μεταγραφής κατα την μεταγραφική περίοδο Ιανουαρίου, με τα 84 εκατομμύρια ευρώ που ξόδεψε για να φέρει στο Anfield τον Virgil van Dijk. Η ίδια όμως για να συζητήσει την πιθανότητα να παραχωρήσει τον ποδοσφαιριστή της θελει να δει μια οικονομική πρόταση το ύψος της οποίας θα πρέπει να ξεπερνάει κατα πολυ αυτό το ποσό.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οι Καταλανοί θα πρέπει να ρίξουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ένα ποσό γύρω στα 150 εκατομμύρια ευρώ. Κάτι που αν τελικά γίνει πραγματικότητα, όχι απλά θα ξεπεράσει κατά πολύ το ρεκόρ της Λίβερπουλ, αλλά θα αποτελεί και ρεκόρ για την ίδια την Μπαρτσελόνα καθώς το μεγαλύτερο ποσό που έχει ξοδέψει μέχρι σήμερα για απόκτηση ποδοσφαιριστή είναι τα 105 εκατομμύρια που πρόσφερε το καλοκαίρι για να φέρει τον Ousmane Dembele στο Canp Nou.

Επιπλέον το ποσό αυτό θα ξεπεράσει κατά πολύ και το μεγαλύτερο ποσό που έχει δαπανηθεί ποτέ από ισπανικό σύλλογο στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο το οποίο α τη στιγμή ανήκει στην Ρεάλ με τα 27 εκατομμύρια ευρώ που έδωσε στον Άγιαξ το 2009 για τον Klaas-Jan Huntelaar.