Ο ΟΠΑΠ αναβαθμίζει τις υπηρεσίες του μέσω της συνεργασίας με τρεις κορυφαίους παρόχους

Ο όμιλος ΟΠΑΠ ανακοίνωσε τη νέα του συνεργασία με τρεις εταιρείες παροχής ψηφιακού και τεχνολογικού υλικού με σκοπό την αναβάθμιση των βασικών υπηρεσιών του.

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης της ψηφιακής πλατφόρμας αθλητικού στοιχήματος ο ΟΠΑΠ επέλεξε την Betgenius ως τον βασικό προμηθευτή μιας ολοκληρωμένης ψηφιακής πλατφόρμας αθλητικού στοιχηματισμού. Η συγκεκριμένη συνεργασία η οποία θα είναι διάρκειας δύο χρόνων, εξασφαλίζει στον ΟΠΑΠ ότι θα λαμβάνει πλήρως αυτοματοποιημένες αποδόσεις για περίπου 130.000 αθλητικά γεγονότα ετησίως, μέσα στα οποία συμπεριλαμβάνονται όλα τα δημοφιλή, στην Ελληνική στοιχηματική αγορά, αθλήματα όπως είναι το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και το τένις.Η μεταφορά στην ψηφιακή στοιχηματική πλατφόρμα της Betgenius θα ξεκινήσει μέσα στο 2017. Η πλατφόρμα στην οποία λειτουργεί μέχρι σήμερα ο ΟΠΑΠ παρέχεται από την ιταλική εταιρεία GTECH, αλλά όπως είχε προαναγγείλει τον Αύγουστο ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ Ντάμιαν Κόουπ, “η εταιρεία θα ανακοινώσει μια πολύ πιο ανώτερη συνεργασία μέσα στο 2017”.

Επίσης ο ΟΠΑΠ ήρθε σε συμφωνία με την εταιρεία BGT Sports της Playtech, με σκοπό την παροχή λογισμικού και υπηρεσιών για τις συσκευές αυτόματης εξυπηρέτησης στοιχηματισμού (self-service betting terminals), αλλά και την εισαγωγή μιας ολοκληρωμένης πλατφόρμας αθλητικού στοιχηματισμού για το δίκτυο πρακτορείων του ΟΠΑΠ ανα την Ελλάδα. Η εισαγωγή των SSBTs θα ξεκινήσει το πρώτο εξάμηνο του 2017 και το 2018 θα ακολουθήσει η πλατφόρμα αθλητικού στοιχηματισμού στα πρακτορεία.

Τέλος το τρίπτυχο των συνεργασιών του ΟΠΑΠ ολοκληρώνεται με την Novomatic Lottery Solutions (NLS) του ομίλου Novomatic, η οποία επιλέχθηκε ως το νέο τεχνολογικό συνεργάτη του οργανισμού στον τομέα των αριθμολαχειών. Η συμφωνία αυτή αφορά τα παιχνίδια ΚΙΝΟ, ΤΖΟΚΕΡ, ΛΟΤΤΟ και ΠΡΟΤΟ. Η μετάβαση στην πλατφόρμα της NLS θα γίνει την επόμενη χρονιά και η συμφωνία περιλαμβάνει την αντικατάσταση όλων των τερματικών μηχανών στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ με νέες που θα παρέχει η NLS. Επίσης η εταιρεία θα παρέχει στον ΟΠΑΠ ένα σύστημα διαχείρισης λογαριασμών των χρηστών, το οποίο θα κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή του, στα ψηφιακά κανάλια του ΟΠΑΠ.

Επιπρόσθετα όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τον ΟΠΑΠ, η συμφωνία με την Inspired Entertainment για την παροχή στοιχημάτων σε επίπεδο εικονικών αθλημάτων, θα ενεργοποιηθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2017 και αρχικά θα προσφέρει επιλογές για εικονικό ποδόσφαιρο, πολύ σύντομα όμως θα προστεθούν και άλλα αθλήματα.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Κόουπ, οι συγκεκριμένες αναβαθμίσεις των υπηρεσιών του ΟΠΑΠ, είναι ένα μέρος από το πλάνο ανάπτυξης της εταιρείας το οποίο θα ολοκληρωθεί το 2020 και σύμφωνα με το οποίο ο οργανισμός θα επενδύσει συνολικά πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ τα επόμενα χρόνια για τον εκσυγχρονισμό των προϊόντων και των υπηρεσιών του. Ολοκληρώνοντας ο Κόουπ επισήμανε ότι «η συνεργασία του ΟΠΑΠ με τους νέους πάροχους θα οδηγήσει την εταιρεία στην βελτίωση των υφιστάμενων προϊόντων της, στην εισαγωγή νέων και στη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών μας τόσο online όσο και σε όλο το δίκτυο μας.»