Πως ο Elias Pereyra νίκησε τον καρκίνο και υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο

Πριν από πέντε χρόνια, ένα μοιραίο πρωινό του 2012 το 13χρονο τότε αγόρι από το Μπουένος Άιρες μαθαίνει τα άσχημα νέα. Παρά τις αρχικές εκτιμήσεις ότι πρόκειται για παρωτίτιδα, τελικώς οι γιατροί ανακοινώνουν στην οικογένεια του αγοριού ότι πάσχει από καρκίνο.

Υπό κανονικές συνθήκες, τους περισσότερους ανθρώπους μια τέτοια διάγνωση τους αλλάζει τη ζωή και το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να σκεφτεί το αγόρι θα ήταν ότι πρέπει να εγκαταλείψει το παιδικό του όνειρο που ήταν να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Αντ´αυτού ο 18χρονος σήμερα Elias Pereyra όχι μόνο ξεπέρασε την λευχαιμία αλλά πραγματοποίησε και το όνειρό του υπογράφοντας το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την δεύτερη ομάδα της San Lorenzo de Almagro.

Σύμφωνα με τον νεαρό ποδοσφαιριστή, το ποδόσφαιρο ήταν αυτό που του έδωσε δύναμη και τον κράτησε όρθιο στη δύσκολη αυτή περίοδο της ζωής του.
«Όταν ήμουν στο νοσοκομείο εκμεταλλευομουν τα κενά διαστήματα που υπήρχαν ανάμεσα στις θεραπείες μου και κατέβαινα στην αυλή του νοσοκομείου για να παίξω ποδόσφαιρο.
Πολλές φορές επέστρεφα στο σπίτι από το νοσοκομείο και έφευγα κατευθείαν για να πάω για ποδόσφαιρο.
Η μητέρα μου με μάλωνε επειδή είχα μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το ποδόσφαιρο παρά για τις χημειοθεραπείες μου, εγώ όμως ήξερα κατα βάθος ότι μια μέρα θα ξαναπαίξω.»

Ο Pereyra ήταν αναγκασμένος να υποβάλλεται σε χημειοθεραπείες από τρεις έως πέντε ώρες επι δυο φορές την εβδομάδα. Και στη μάχη του αυτή για επιβίωση τα πράγματα δεν ήταν καθόλου εύκολα. Πολλές φορές μάλιστα δημιουργούνταν ακόμη και τριγμοί μέσα στην ίδια του την οικογένεια ως αποτέλεσμα της πίεσης που υπήρχε σε όλους λόγω της ασθένειας.
Η πίστη του όμως και η θέλησή του για ζωή τον βοήθησαν να νικήσει ολοκληρωτικά μια ασθένεια που δυστυχώς κάθε χρονο αφαιρεί τη ζωή από πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κοσμο.

Και τώρα, μετά από χρόνια θεραπείας και αποκατάστασης, ο Elias Pereyra βρίσκεται στο προσκήνιο έτοιμος να ζήσει μια ζωή όπως την ονειρεύτηκε.
Έκανε ντεμπούτο σε ένα φιλικό της San Lorenzo και έχει ήδη κληθεί στη εθνική ελπίδων της Αργεντινης

«Η ζωή μου ειναι σαν ταινία» είπε συγκινημένος ο 18χρονος αμυντικός.