Σημαντική αύξηση της τάξης του 64% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ κατά το τρίτο τρίμηνο του 2017

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΟΠΑΠ, τα καθαρά κέρδη του οργανισμού σημείωσαν μια εντυπωσιακή αύξηση που άγγιξε το 64% κατά τη διάρκεια των μηνών Ιουλίου-Αυγούστου-Σεπτεμβρίου, περίοδο δηλαδή που τα μηχανήματα VLTs (τα γνωστά σε όλους «φρουτάκια») ξεκίνησαν τη λειτουργία τους στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ.

Τα καθαρά κέρδη του οργανισμού έφτασαν τα 56,6 εκατομμύρια δολάρια, έναντι 34 εκατομμυρίων που ήταν τα το αντίστοιχο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς.

Ο ΟΠΑΠ αυτή τη στιγμή είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος πάροχος αθλητικών στοιχημάτων και τυχερών παιχνιδιών στην Ευρώπη, με πάνω από 5.700 πρακτορεία σε Ελλάδα και Κύπρο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΠΑΠ, τα 5.297 μηχανήματα VLTs που λειτουργούν στα πρακτορεία του αυτή τη στιγμή, συνέβαλαν τα μέγιστα στην ομολογουμένως θεαματική εκτόξευση των εσόδων του. Εξαιτίας του μεγάλου αυτού αριθμού τερματικών, τα μεικτά έσοδα του οργανισμού αυξήθηκαν κατά 12%, κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του 2017, φθάνοντας τα 421 εκατομμύρια δολάρια.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη οικονομική ενημέρωση του οργανισμού ήρθε αμέσως μετά την ψήφιση στη Βουλή του νέου νομοσχεδίου περι στοιχηματισμού, το οποίο προβλέπει τον περιορισμό του στοιχηματισμού με σκοπό την προστασία των πολιτών από υπερβολική έκθεσή τους στο τζόγο. Ένα νομοσχέδιο βέβαια που στην ουσία σκοπό έχει να πλήξει τον ανταγωνισμό του ΟΠΑΠ, να περιορίσει τις επιλογές των παικτών και εν τέλει να τους οδηγήσει μαζικά στον οργανισμό, ενισχύοντας έτσι το μονοπώλιο.

Να θυμίσουμε ότι το 2012 όταν ακόμα ο ΟΠΑΠ λειτουργούσε ως δημόσια επιχείρηση, η κυβέρνηση χορήγησε στον οργανισμό το αποκλειστικό δικαίωμα παροχής αθλητικού στοιχήματος στη χώρα μέχρι το 2022, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ. Το σχέδιο αυτό εγκρίθηκε αργότερα και από την ευρωπαϊκή επιτροπή. Το 2013 η εταιρεία ιδιωτικοποιήθηκε πλήρως και με αυτόν τον νέο νόμο, ο ΟΠΑΠ επέκτεινε την άδεια λειτουργίας του κατά οκτώ χρόνια.