Βέλγοι ποδοσφαιριστές αντιμέτωποι με βαριές τιμωρίες για συμμετοχή τους σε τοποθέτηση στοιχημάτων

Τέσσερις ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο βέλγικο πρωτάθλημα αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο βαριάς τιμωρίας από την βελγική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (KBVB) μετά από υποψίες που υπάρχουν ότι οι συγκεκριμένοι παίκτες στοιχημάτισαν σε αγώνες του εγχώριου πρωταθλήματος.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βέλγικου τύπου οι ποδοσφαιριστές Olivier Deschacht της Άντερλεχτ, ο Knowledge Musona της Οστάνδης, ο Tuur Dierckx της Αντβερπ και ο Laurent Henkinet της Μπέβερεν, φέρεται να έχουν στοιχηματίσει σε παιχνίδια των ίδιων των ομάδων τους.

Μάλιστα ο Deschacht φημολογείται ότι ποντάρισε σε τρεις αγώνες της ομάδας του στους οποίους η Άντερλεχτ ηττήθηκε και στον ένα από αυτούς ο ίδιος αγωνίστηκε για 56 λεπτά. Ωστόσο ο παίκτης ισχυρίζεται ότι τα συγκεκριμένα στοιχήματα τοποθετήθηκαν από τον αδερφό του.

Μετά τις αποκαλύψεις ο Henkinet αποδεσμεύτηκε από την ομάδα του.

Οι ποδοσφαιριστές κινδυνεύουν με χρηματικά πρόστιμα και με τιμωρίες που μπορεί να φτάσουν και τις 8 αγωνιστικές. Παρόλα αυτά η ομοσπονδία του Βελγίου είναι διατεθειμένη να περιμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξάγεται από την ρυθμιστική αρχή τυχερών παιχνιδιών του Βελγίου, προτού προχωρήσει σε οποιεσδήποτε κυρώσεις.